Burun Ucu Estetiği Nasıl ve Hangi Durumlarda Yapılır?

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Burun Ucu Estetiği Nasıl ve Hangi Durumlarda Yapılır?

Burun Ucu Estetiğinin Uygulandığı Durumlar

Burun, çok sayıda problemi bünyesinde barındırabilecek bir organdır. Kimi zaman kemiklerde, kimi zaman kıkırdak yapıda, kimi zaman da burnun şeklinde problemler yaşanabilmektedir. Burun içinde yaşanan deviasyon vb. sorunlar genelde rahat nefes almayı engeller ve operasyon bir zorunluluğa dönüşebilir. Bir de burun ucunda meydana gelen estetik problemler söz konusudur.

Kimi insanların burnu büyük ölçüde normal olmasına rağmen burnun uç bölgesinde düşme sorunları yaşanıyor olabilir. Bu ve benzer durumlarda burun ucu estetiği devreye giriyor. Burun ucu estetiği nedir, nasıl yapılır ve kimlere uygulanması doğrudur. Burun ucu estetiği sonrasında neler yaşanmaktadır, bu soruların yanıtlarına daha yakından göz atalım. 

Burun Ucu Estetiği Nedir?

Sonradan burun ucunda çeşitli sarkmalar gerçekleşebilmektedir. Burun düşüklüğü ya da deforme problemlerini de buna ekleyebiliriz. Bu tip problemler burunda istenmeyen bir görüntüye neden olabilmekte, kişiyi ruhsal açıdan olumsuz etkileyebilmektedir. Bu noktada yapılan cerrahi müdahaleler kısa süre içinde yüzde büyük bir değişim yaratacaktır. Bu, öte yandan burnun işlevselliğini de arttıran bir uygulamadır. Burun ucu estetiği diğer operasyonlara kıyasla çok daha zor gerçekleşir. Burun ucunun burnun temel estetiğine etkisi tartışılmaz. Başarılı bir burun ucu estetiği kişinin öz güvenini de son derece olumlu etkilemektedir.

Burun Ucu Estetiği Nasıl Yapılır? 

Burun ucu estetiği, bağımsız olarak da yapılabilir, klasik burun ameliyatıyla birlikte de yapılabilir. Bu noktada kişinin kararı ve doktorun önerileri etkili olmaktadır. Hem lokal hem de genel anestezi olarak uygulanabilen burun ucu estetiğinin genel anlamda hassas bir operasyon olduğunu söyleyebiliriz. Anestezi yöntemi konusunda en uygun olanı belirlendikten sonra sıra operasyon esnasında tercih edilecek teknik yönteme gelir. Bu noktada da açık ya da kapalı teknikten söz etmek mümkündür. Her iki yöntemin de artıları ve eksileri söz konusudur. Burada seçim tamamen hekime bağlıdır. Hekim burun ucuna dair yaptığı analizde kapalı ya da açık teknik arasında bir tercihte bulunacaktır. Ameliyat esnasında burun ucunda meydana gelen çok sayıda deformasyon ortadan yok edilir. Hem burnun genel yapısında hem de kemiklerde asla bir değişim söz konusu değildir. Öte yandan kemiklerin kırılma işlemi de bu estetiğin içerdiği işlemlerden değildir.

Tampon ya da alçı kullanımına ameliyatın sonunda karar verilir. Oluşan duruma göre hangi materyallerin hangi düzeyde konulacağına karar verilir. Tampon ya da alçı gibi malzemeler burun ucu estetiği sonrasında hastanın duyacağı ağrıyı minimize etmektedir. Bu süreçte genelde burun ucunda yer alan kıkırdak yapı üzerinde çalışılmaktadır. Fazla kıkırdak alınır. Eğer hasta önceden başarısız bir ameliyat geçirmiş ve kıkırdakları fazla alınmışsa diğer organlardan alınan kıkırdak greftleri buraya monte edilir. Bu greftler  burun içinden, kulaktan ya da kaburgadan alınmaktadır. Burunucu estetiği her yaşta yapılabilir.  Bu arada burun ucu estetiği öncesinde yüksek çözünürlüklü fotoğraflarla kişi nasıl bir görünüme kavuşacağını görebilmektedir.

Burun Ucu Estetiğinde Neler Düzeltilir?

Burun ucu estetiği bölgede yer alan çeşitli pürüzleri yok etmeye yöneliktir. Burun ucunda görülen düşüklükler bu operasyonla son bulur. Burun ucunda gerçekleşen kalınlaşma sona erdirilir. Burun deliklerindeki asimetri çözüme kavuşur. Burun kanatlarında yer alan biçimsel sorunlar düzeltilir. Daha önceden yapılmış olan olumsuz operasyonlar revize edilebilir. Burun ucunda yer alan çeşitli sorunların ortadan kaldırılması ve son olarak burun ucunu kaldırarak estetik bir görüntüye kavuşturulması, bu operasyonun temel motivasyonları arasında yer almaktadır.    

Burun Ucu Estetiği Kimlere Uygulanır?

Burun ucu estetiği her yaştan yetişkin insana uygulanabilir. Genelde bir üst sınır yoktur ancak çocuklar için uygun görülmez. Kişi burun ucu estetiği için ruhsal ve fiziki açıdan hazır durumda olmalıdır. Bu tip operasyonlar ciddi bir şok etkisi yaratabilir, kişiyi depresyona sürükleyebilir. Kemik gelişimi sona ermeden, yani 17-18 yaşlarına kadar beklemek en sağlıklı olandır. Bazı kişilerin kemik gelişimi diğerlerinden farklı olduğu için belli bir yaş vermek de pek doğru olmayacaktır. Kişi ortalama 17-18 yaşından sonra konunun uzmanları ile görüşmelere başlamalıdır. Çok özel travma durumlarında yaşa bakılmaksızın, zorunlu olarak operasyon gerçekleştirilir.

Kalın Derili Burun Ucu Estetiği

Kalın derili burunlar için özel bir parantez açmak gerekiyor. Kalın bir deriye sahip olan kişiler genelde kilo ve yağ problemi yaşamaktadır. Bu kişilerde deri altındaki doku daha fazladır. Kalın deri iyileşme dokularını kapatır. Operasyon kapsamında kalın derinin kısmen inceltilmesi için derialtındaki doku çıkarılmaktadır. Bu tip derilere sahip kişiler için burun ucu estetiği çok daha zordur. Bu yüzden burun kanadını daraltma gibi ek tedbirler alınabilmektedir. Ayrıca kalın derili kişilerde ödem riski biraz daha fazla olmaktadır.

Burun Ucu Estetiği Sonrası İyileşme Süreci

Normal burun estetiğine kıyasla burun ucu estetiği daha çabuk toparlar. İyileşme süreci görece çok daha kısa sürmektedir. Ayrıca morluklar ve şişlikler konusunda da risk pek yüksek sayılmaz. Kıkırdak dışında burunda pek bir yere müdahalede bulunulmadığı için burun ucu estetiği sonrasında iyileşme çok hızlı gerçekleşir. Kişi ilk gün hemen taburcu edilir. Aynı gün evde sürekli başını dik tutması zorunludur. Soğuk kompres uygulaması da iyileşme sürecine büyük katkı sağlar. Atellerin alımı bir haftayı geçmez. Burun üstünde yer alan bantlar da ortalama bir haftanın sonunda alınır. Kişi bir süre burun ucunda bir hissizlik yaşayabilir. Bu durum, ortalama 1 ayın sonunda yok olur.