Burun Estetiği Ameliyatında Her Zaman Tampon Konur mu ve Çıkarken Çok Acır mı?

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Burun Estetiği Ameliyatında Her Zaman Tampon Konur mu ve Çıkarken Çok Acır mı?

Burun Estetiği Ameliyatında Tampon

Burun estetiği ameliyatında artık geçmişte kalması gereken ama hala süren  endişe faktörü burun tamponlarıdır. 2000’li yılların öncesinde ameliyat sonrasında burun içine yağlı gazlı bezler yerleştiriliyordu. Sonrasında da bunlar dokuya kuruyup yapıştığı için tampon çıkarılması çok ızdıraplı, ameliyatın kendisinden daha ürpertici hale gelen bir işlem oluyordu.

15 yılı aşkın bir süredir güncel gelişmeleri ve teknolojiyi takip eden hekimler bu işlemi zaten yapmamaktadır ama efsanesi hala daha sürmektedir. Zaman zaman burun estetiği ameliyatı olmuş bir hastaya eski usul ameliyat geçirmiş bir yakını gelip tüyler ürpertici tecrübesini aktarmaktadır.

Ancak günümüzde ise gerçekler çok farklıdır. Tıbbın her alanında olduğu gibi rinoplasti cerrahisi de günden güne kendini geliştirmekte ve karşılaşılan sorunları çözmektedir. Ameliyat sonrası bakımlarda ve tampon alınması sırasında artık ciddi bir ağrı problemi ile karşılaşılmamaktadır.

Burun estetiği sırasında içerideki eğrilikler düzeltilirken ciddi bir rekonstrüksiyon uygulandığı için orta bölmeye tampon ile sıkı bir şekilde bastırılmasına gerek kalmamıştır. Kıkırdakların tekrar şekillendirilip birbirini desteklemesi ve uygun sütürlerle birbirine tespit edilmesi ile tampon ihtiyacı azalmıştır. Burun içinde belirgin bir nefes tıkanıklığı olmayan hastalarda rinoplasti sonrasında tampon da konulmamaktadır.

Tampon konan hastalarda ise yeni nesil silikonlu, oluklu ya da kendiliğinden eriyen tamponlar kullanılmaktadır. Bunların alınması da herhangi bir şekilde acılı bir süreç oluşturmamaktadır. Tüm işlem bir iki dakikadan çok daha kısa bir sürede bitmekte, hasta da herhangi bir rahatsızlık hissetmemektedir.